miercuri, 7 decembrie 2011

Am aparut si in ziarul click


Nu ştie cum arată mama, ştie doar că o iubeşte enorm şi că ea trebuie să îi fie mereu alături. Are jucării multe, dar nu le-a văzut niciodată. Pentru a reuşi să distingă culorile, formele şi chipurile dragi, Sebastian trebuie să ajungă la Spitalul "William Beaumont" din Detroit.

Costul intervenţiei chirugicale în America este unul copleşitor pentru familia Colgiu, din comuna Afumaţi, Ilfov. Nu există, însă, altă soluţie pentru copiii cu retinopatii, iar mama se tânguie parcă a rugă: "Măcar un ochi să i-l salveze, de 15.000 de dolari!".

Sebastian a venit pe lume prematur şi a stat la incubator aproape două luni. Apoi, Liliana, mama, a fost anunţată că Sebi are retinopatie de maturitate.

"Această boală determină dezlipirea retinei şi, în final, orbirea. E un diagnostic pe care cred că nicio mamă nu are puterea necesară să-l accepte! Cum să te uiţi la copilul tău şi să ştii că nu te va vedea niciodată şi că va trăi în beznă?", ne-a povestit femeia.

Micuţul a fost operat, însă intervenţia chirurgicală nu a fost un succes. Părinţii au ajuns la o clinică privată, în Italia, unde pe micuţ l-a consultat un medic renumit din SUA. Acesta le-a redat speranţele aproape pierdute în anii de căutări.

"La ochiul drept, Sebi are dezlipire totală de retină, dar şi glaucom. Medicul ne-a spus că trebuie operat de urgenţă, fiindcă ochiul creşte în dimensiune şi există riscul să iasă din orbită şi astfel să rămână fără el. Doctorul ne-a dat însă şi speranţe: la ochiul stâng are dezlipire parţială de retină, iar şansa de reuşită a intervenţiei chirurgicale menită să-i redea vederea este mult mai mare", ne-a spus mama.

Sebi are acum 3 ani şi, chiar dacă nu vede, ştie toate vedetele de la ProTv după voce. A învăţat literele până la "F" şi să numere până la 10. Când i-am făcut poze în redacţie, ne-a frânt inimile: "Mami, vine lumina! Ce face domnul cu lumina?", întreba Sebi la declanşarea bliţului.

Cum îl ajutaţi pe Sebastian!

Cont RON
RO70BRDE426SV33106774450
Cont EURO
RO63BRDE426SV47142594260
COD SWIFT: BRDROBU

Titular: Colgiu Nedelcu (tatal lui Sebastian)
Banca : BRD – Sucursala Colentina

Telefon : Colgiu Liliana – 0766.72.09.42 (mama)
Colgiu Nedelcu – 0766.71.52.64 (tata)
0721.42.18.42,

0756.50.21.22

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am pus azi pe posta un plic cu o mica donatie.
Sper sa ajunga la Dvs.
Dumnezeu sa-l ajute pe Sebastian sa se faca bine.

Cu drag , Monica.

Popescu Florin spunea...

Numai o inima de mama poate intelege cat de grea e durerea ce o are fiul sau! Spunea Parintele Gheorghe Coltea Protopop de Brab Zarnesti:
"Voi mamelor sunteti altare vii sfintitoare ale fapturii omenesti."
Ne rugam la Bunul Dumnezeu ca Sebastian sa ne poata vedea si bucura de pastelul de culori strans in Icoanele Maicii Domnului.