marți, 7 februarie 2012

http://www.click.ro/din_inima_pentru_copii/cazuri/sebi-intrat-mana-medicilor-americani_0_1332466823.html

Sebi a intrat pe mâna medicilor americani

Copilul de 3 ani este operat astăzi într-o clinică din Detroit

Micuţul a plecat cu mama sa spre America în 25 ianuarie
Micuţul a plecat cu mama sa spre America în 25 ianuarie
"Nu-l lăsaţi pe Sebi să rămână orb!", i-am rugat pe cititorii Click! când am publicat povestea băieţelului Sebastian Colgiu din comuna Afumaţi. Şi nu l-au lăsat. Iar astăzi, şi datorită lor, Sebi a ajuns pe mâna medicilor americani.
Micuţul a plecat cu mama sa spre America în 25 ianuarie. Cu greu şi cu multă stăruinţă, apelând la multe fundaţii, asociaţii, firme şi persoane particulare, părinţii au reuşit să strângă bani pentru operaţii la ambii ochi.
Suma totală, inclusiv costurile pentru transport si cazare, s-a ridicat la 32.000 euro. Iniţial s-a pus problema salvării ochişorului stâng, la care Sebi are retinopatie de grad V. La ochişorul drept, băiatul are glaucom, ceea ce a făcut ca ochiul să se mărească şi să iasă din orbită.
Sebastian şi Liliana Colgiu, în Detroit

Acum, însă, după operaţia de astăzi, medicii de la spitalul "William Beaumont" au hotărât că vor încerca şi salvarea celui de al doilea. Intervenţia chirurgicală a fost programată pentru data de 8 februarie.
Mama lui Sebi, Liliana Colgiu, a transmis veştile din America prin intermediul internetului. La Detroit a primit un ajutor nesperat. Ea şi copilul au fost aşteptaţi la aeroport de doamna Eva, translatorul clinicii, care în prima noapte i-a şi găzduit, fiindcă locuia în apropierea aeroportului.
A doua zi, au mers la clinică pentru un prim consult, apoi au fost duşi la locul în care urmează să stea pe toată perioada.
"Totul a decurs foarte bine la consult. I-am povestit medicului toată evoluţia lui Sebastian de la consultul din 19 septembrie 2011, pe care l-a avut în Italia, şi până atunci. Domnul doctor Antonio l-a supus mai multor teste cu luminiţe, apoi ne-a spus prompt: "Se vor opera ambii ochi! Aşa că, pe 8 februarie se va face a doua operaţie", a povestit Liliana.
Femeia mulţumeşte oamenilor care au donat un bănuţ pentru Sebi, fiindcă fără ajutorul acestora ea şi soţul, doi oameni simpli din comuna Afumaţi, n-ar fi reuşit să-şi salveze copilul.

Niciun comentariu: