sâmbătă, 11 februarie 2012

A doua interventie chirurgicala !

In data de 08.02.2012 a fost operat si la cel de-al doilea ochi - ochiul stang.
Ambele operatii la cei doi ochi au fost foarte dificile deoarece varsta lui Sebi (3 ani) este foarte mare iar acest gen de operatii au un succes mare atunci cand copii sunt mai mici. Operatiile au durat aproximativ 2 ore si jumatate fiecare.
La ochiul drept - Sebi a avut pe langa tensiunea intraoculara foarte mare si o gaura in retina. Acest lucru a facut ca ochiul drept sa fie salvat in sensul ca nu a fost necesar sa-l scoata si sa-i puna proteza. Acum, dupa operatie, tensiunea intraoculara la ochiul drept este normala, insa cu acest ochi Sebi poata sa faca distinctie doar intre lumina si intuneric. PARTEA BUNA ESTE CA NU SI-A PIERDUT OCHISORUL!!!
La ochiul stang - Sebi are acum sanse de 50%  ca retina sa se lipeasca dupa aceasta operatie. Totul tine de organismul lui si de dorinta lui DUMNEZEU, pentru ca medicii au facut MAXIM din ceea ce puteau face. Abia dupa cateva saptamani sau chiar luni medicii ne vor putea spune daca operatia a reusit si daca retina s-a lipit asa cum speram si ne rugam cu totii sa se intample.
Daca in timp, retina se lipeste, atunci cu ochiul stang Sebi va putea sa observe obiectele mari si persoanele dintr-o camera, insa nu va putea vedea si trasaturile persoanelor sau detalii mai mici. Doar destinul si DUMNEZEU vor decide care va fi evolutia ochisorului stang al lui Sebi si cat anume va putea sa vada cu acest ochi.
Aceste operatii l-au salvat pe Sebi de la intuneric deoarece cu trecerea timpului copilul nu ar mai fi zarit nimic, nu ar mai fi stiut cand este zi sau cand este noapte....ar fi ramas in BEZNA.
Va multumim ca sunteti alaturi de noi si speram sa va rugati in continuare pentru Sebi, pentru ca are mare nevoie de AJUTORUL LUI DUMNEZEU in perioada care va urma.
Sa ne auzim cu bine,
Liliana Colgiu

Niciun comentariu: